Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

virtuaalihevonen - sim-game horse

Flamboyant Moustached Clown

 

 

 

 

Flamboyant Moustached Clown aka Musse brittiläinen ratsuponiori
s. 08.10.2014, 6-vuotias ikääntyy satunnaisesti 134 cm korkea
ko. He A, re. 120 cm, me. 110 cm kenttäpainotteinen aktiivisessa kilpailu-, ja jalostuskäytössä
omistaa Bertta (VRL-13679) kasvattaja Flamboyant ei meriittejä
     

 

© suba

 

 

Musse on vähän liiankin mukavanhaluinen ja omaa parastaan ajatteleva, kekseliäs ja kieltämättä myöskin itsepäinen poniori. Musse kyllä takuulla tietää, mitä sen pitää tehdä saadakseen kuskin pois satulastaan! Hoidettaessa Mussen ensivaikutelma ei oikein ole lempeys taikka kiltteys; se nimittäin testaa uutta ihmistä heti alkuun, ja tokihan herra saattaa vähän yrittää pomotellakin, vaikka todellisuudessahan tämä pikkupoika on niin mukava sydämenmurskaaja -ja oikea nössö. 

Kouluratsastus ei oikein ole Mussen lempipuuhaa, sillä se on ennemminkin esteponi. Ori ei millään edes yritä, ei ainakaan heti. Herra on niin itsepäinen ratsastaa kuin olla ja voi, vaikka esteratsastuksen puolella se liikkuu paremmin kuin mielellään. Musse protestoi heti ratsastajansa virheistä, joko pukittamalla tai sitten esimerkiksi tyssäämällä vauhdin yhtäkkiä pysähdykseen, eikä sen jälkeen ole paluuta. Opettavainen poni siis vaikka ei siltä ensin tuntuisikaan, eikä Musse aluksi mikään miellyttävä ratsu ole etenkään kouluradoilla!

 

 

 

kisakentillä

 

ERJ KRJ KERJ MEJ villit
         

 

 

sukulaiset

 

i.  Fandango

rp 144 cm rnkkirj

ii. 

ie. 

iii. 

iie. 

iei. 

iee. 

e.  Istria Feline

rp 146 cm rt

ei.  Nurias Belmonte  rp

ee. Fifht Fish Go Blub  rp

ii. Brighton Rock  nf

ie. Biancanella  wpb (50%)

ei. Ducks say Quack  rp (43,75%)

ee. Inneka  rp (62,5%)

 

 

päiväkirja

 

18.10.2014  estevalmennus, valmentanut Salla, Alatuvan talli (kirjoittaja)

 

Bertta sai aloitella itsenäisesti verrytellen, samalla kun pohdimme päivän rataa. Toiselle pitkälle sivulle rakennettiin lyhkäinen innarilinja, ja toiselle pysty-viuhkalinja. Linjalle lisättiin vielä myös vesimatto pystyesteen alle, ja timantit viuhkaesteelle johteiksi. Ratsukko verrytteli kaikki askellajit läpi, jonka jälkeen olimmekin pian valmiita aloittamaan. 

Laskin innarilinjan esteet puomeiksi, jotka ratsukko sai alkuun tulla normaalissa kevyessä ravissa. Tehtävä oli ratsukolle helppo, mutta sopi hienosti lämmittelyksi. Esteitä nostettiin vähitellen pienen kavaletin korkuiseksi, ja pikkuhiljaa siirryimme jo tulemaan tehtävää laukassa. Musse hyppäsi innokkaasti, reilulla ilmavaralla, ja väliin poni joutuikin katsomaan askeleensa uudelleen, ettei olisi mennyt nurin. Bertta hallitsi kuitenkin tasapainottamisen hyvin, ja homma sujui ratsukolta loppujenlopuksi vaivattomasti.

Innariharjoittelun jälkeen pidimme lyhyet välikäynnit, joiden jälkeen pystyeste muutettiin ristikoksi, ja viuhkaesteen ylimmän puomin toinen pää laskettiin maahan. Pyysin ratsukkoa ottamaan ravilähestymisen ristikolle, ja jatkaa sitä laukassa toiselle esteelle, laskien ponin ottamat askeleet ääneen. Ratsukko lähti tulemaan sujuvasti ristikolle, mutta Musse arasteli vesimattoa hieman, ja poni tökkäsi ristiesteelle. Pyysin ratsukkoa tulemaan uudelleen ja tarvittaessa esteelle voi tulla vähän reippaammin, eikä laukkalähestyminenkään ole virhe, kunhan päästään yli. Ratsukko tuli kuitenkin uudelleen reippaammassa ravissa ja ylitti ensimmäisen esteen pienestä epäröinnistä huolimatta.

Ristikon jälkeen ratsukko nosti laukan ja lähestyi viuhkaestettä, jonka yli mentiin ongelmitta. Ristikko nostettiin pieneksi pystyksi ja viuhka korjattiin tasaiseksi, jonka jälkeen kehotin ratsukkoa tulemaan uudelleen, ja ratsastamaan viuhkan paikan hieman lähemmäksi, vaikka hyppy olikin normaalia pystyestettä vähän pidempi. Bertta ja Musse tulivat linjan vielä kerran. Viuhkaeste tuli nyt parempaan paikkaan, ja väliin saatiin yksi askel lisää. Onnistuneen linjan jälkeen päästin ratsukon lopulta tekemään kevyitä loppuverkkoja.

 

 

tekstit © Flamboyant Sportponies (ellei toisin mainita)

Flamboyant sportponies on virtuaalitalli!

Flamboyant sportponies is a sim-game stable!

©2019 Flamboyant sportponies - suntuubi.com